HOŞGELDİNİZ






Cuma, Şubat 07, 2014


GÜL BÖREK...
2 adet yufka
2 yumurta
1 bardak yoğurt
yarım bardak sıvı yağ
yarım bardak süt+ 2 yemek kaşığı su
iç malzemesi=1 demetıspanak ve yarım demet semizotu nu ayıklayıp yıkayalım suyunu iyice süzüp kıyalım
ve ovalım diriliği gitsin ayrıca 200 gr beyaz peyniri içine katalım ve karıştıralım.
Yufkaları 4 eşit parça olacak şekilde keselim.Yani 2 yufkadan 8 parça çıkacak.
Sonra bir parçayı alalım uzun kenarını 2 kat yapalım (sıvı yağ,yogut,süt ve 2 yumurtayı kırıp iyice çırpalım sos kıvamına gelecek) bu sosu yufkanın her yerine sürelim.Katladığımız kısmın üzerine iç malzeme olan ıspanağı uzunca koyalım .İki ucu hafifçe içe katlayalım malzemeler aradan akmasın ve sigara böregi gibi rulo yapalım.Bir tarafından tutup saralım kol böregi gibi(gül şeklini alcak).Son uç boşlukta kalmasın diye böregin altına kıvıralım.Tepsimizi çok az yağlayalım veya yağlı kaat serilen tepsiye böreklerimizi dizelim.Rulo yaparken ve dizerken börekleri gevşek bırakmaya özen gösterelim.Yani çok sıkıştırmayalım tepside.Gevrek sararsak daha güzel oluyor börekler.Üzerlerine de kalan sosu fırça ile sürelim.200 derecede üzeri ve altı kızarana dek pişirelim.Afiyet olsun.

1 yorum:

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Merhaba,

Yorumun için sağol. Spama düşmüş tesadüfen gördüm.

Bir süredir blogumla ilgilenemedim içimden de gelmedi sanırım :(

Geçen yıl çok zor geçti benim için. Annem ve babam ciddi ameliyatlar geçirdiler. 6 ayım İstanbul'da geçti :(

Şimdi şükür daha iyiler...

O yüzden blogları da gezmeyi unuttum desem yeridir :(

Ellerine sağlık. Diyette olduğum için bu aralar börek canım istiyor :) biraz daha gayret edeyim.

Öpüyor,sevgiler gönderiyorum