HOŞGELDİNİZ






Cuma, Mart 15, 2013

  çikolatalı  kakaolu nemli kek....(yumuşacık bir kek).
Nefis bir kek
Epeydir sizinle paylaşmak isteyipte birtürlü bloga koyamadığım bir kekimden bahsetmek istiyorum.
kakaolu  kek ama ben içine çikolata da koyuyorum çok lezzetli oluyor.
Nemli kek malzemelerine gelince:

1.gurup malzemeler.
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1/2 pk karbonat ve 1/2 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 tutam tuz (1/2 tatlı kaşığı tuz)

  • 2.gurup malzemeler
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı (veya tereyağ)
  • 1  su bardağı su (ılık)
  • 1.5 bardak toz şeker
  • 2-3 kaşık   kakao  
  • 2 paket fındıklı çıkolata  sade  sütlü çikalata da olur.( mutlak koyun nefis oluyor)  takriben 120 gr.çıkolata. koyun.( ben iki paket  kare çıkolata kullandım.)
  •  1 tatlı kaşığı vanilya 

  • 3.gurup malzemeler.
  • 1/2 su bardağı süt içine 3-4 damla limon damlatıp bekletin.süt ekşi krema gibi oluyor.
  • 2-yumurta (oda sıcaklığında)
  • Keki fırından çıkartınca üzerine sürmek(püstkürtmek) için 1 su bardağı sıkılmış portakal suyu 
  •  veya,Püf noktası: her türlü kekin üzerine mutlak pişince su püskürtüp üzerini örtün.kek yumuşak kalıyor.


yapılışına gelince...

  • 1.gruptaki kuru malzemeleri karıştırın.
  • 2.grup malzemeleri ufak bir sos tenceresinde  karıştırın  çok ısınınca içine çikolatayı bölüp parca parça atın eritin. özleştirin malzemeyi ve bırakın  ılınsın. beklesin.zeytinyağını sonra ekleyin.( veya tereyağ koyun sıcakken)
  • 3. grup malzemeleri  yani önce yumurtaları kaba kırıp mikserle krema olana kadar çırp, sonra sütü ekle.
  • Kuru karışıma önce ikinci grup malzemeyi  sonra da 3. grup mazlemeyi ekleyin, kaşıkla tüm malzemeleri yedirin birbirine çok karıştırmayın 
  • Yağlı kağıtla kapladığınız kek kalıbına dökerek 180 -190 derecede önceden ısıtılmış fırında 40- dakika pişirin.
  • Kürdanla veya bıcak batırarak   test edin fırından çıkar çıkmaz üzerine portakal suyunu gezdirin ve bezle keki örtün.
  • kekin üzerini örtme  sebebimiz kekin daha yoğun  ve nemli kalmasını sağlamak.Ertesi gün kek pamuk gibi kalıyor.Bu çok önemli bir püf noktası.. Ayrıca keki kare borcamda pişirdim.. yuvarlak borcam veya.Kelepçeli kek kalıbında da olur..Afiyet olsun.


































2 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ellerine sağlık.. bu kek gerçekten yumuşacık oluyor..
ben kocaman bir kaç dilime talibim !!

:))
çok sevgiler..

daimamutfak dedi ki...

Sevgikli Nunu'cuğum hoşgeldin.Epeydir görüşemedik..Keşke beraber yiyebilsek.Kimbilir belki birgün o da olur.. sevgiler.