HOŞGELDİNİZ






Perşembe, Ağustos 06, 2009


Mücveri kim sevmezki..

Erik kompostosu ile nefis olur.yaz mevsiminde en sevdiğim kızartmadır.Eşim bayılır.tarifini bilirsiniz mutlak ama kısaca bahsedeyim;

Kabakların dışı soyulur veya iyice yıkanıp soyulmadan rendelenir.Suyu elde sıkılır, içine biraz un tuz karabiber taze soğan ve ya kuru soğan rendelenir, Bir demet maydanoz ve bir demet halinde dere otu doğranır.Bir yumurta kırılır.Bir paket kabronat konup yoğrulur kaşıkla kızgın yagda alt üst edilerek kızartılır.

8 yorum:

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Gece gece canım çekti,
birde güzel olur ki! sorma...
Kızartma pek yapmasam (yiyemediğim için) da acaba bir kerecikden ne olur?
Ellerine sağlık...
Sevgiler...

Tijen dedi ki...

Bayılırım vallahi! Ama kızartma diye yapmayız. Fırında yapılanını da yapmışlığım var ama kızarmışının yerini tutması zor tabii. Onun için de yılda bir falan yiyorum anca...

Betül İnce dedi ki...

Ben de bayılırım. Ellerine sağlık Neriman'cığım.

Sevgilerimle.

BALDAN TATLI dedi ki...

Ufak bir tavsiye. İçine bir miktar yağ koyup tepsiye yayarsan vede üzerine kaşar peyniri rendesi serpersen, inan o da çok lezzetli oluyor. Ama aslı senin tarifin elbette.

Tijen dedi ki...

Eh tarhana yazını bekliyoruz o zaman. Anneciğinin de ellerine sağlık senin de.

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

İyi Bayramlar Neriman'cığım.

Öpüyor,sevgilerimi gönderiyorum.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

NERELERDESİN NERİMANCIĞIM VALLAHİ BU MÜCVER ARTIK BOZULDU,
GELDE TAZELE BU POSTU.
ÇOK ÖZLEDİK.....
SEVGİLER CANIM.

daimamutfak dedi ki...

Sizlere geçte olsa sevgilerimi yolluyorum...