HOŞGELDİNİZ






Perşembe, Nisan 15, 2010

Elmalı kurabiye..
Ağızda dağılan nefis tereyağlı bir lezzet.

Aytaç ablamın elmalı kurabiyesi..
Elmalı kurabiyeyi herkes yapar ama bu kurabiye gerçekten nefis..
malzemelere gelince;
150 gr(yumuşak tereyeğ ve sana karışımı)
1 çay bardağı sıvı yağ( ayçiçek)
1 yumurta oda sıcaklığında.
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
Bir tutam tuz.
1 çay bardağı toz şeker.
yoğurt( 1 çay bardağından bir parmak eksik)Fazla konursa kurabiye yumuşak olur.
alabildiği kadar un.
yapılışı:
yağ ile un ,y,ce elle yedirilir.bu kısım püs noktası.
şeker yağı iyice yiyor.sıvı yağ diger malzemelerle konuyor.Tüm malzemeleri ilave ediyoruz unu azar azar katıyoruz.Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. un az konuyor.Hamuru 3'e ayıralım. unlayarak bir pazıyı alıp oklava ile açalım.2 mm kalınlığında açalım.ve 12 parçaya bölelim.(sigara böreği formatında kesiyoruz)
3 pazıdan 36 adet elmalı kurabiye çıkıyor.Yani çok bereketli.
Ayrı bir yerde 3 elmayı soyup rendeliyoruz. 2-3 kaşık su ilave edip pişiriyoruz suyunu çekiyor. içine az şeker ilave ediyoruz. şeker kısmı biraz size kalmış.Damak zevkinize göre koyun miktarını.Elma püresi soğuyunca içine az tarçın koyup ceviz içi ilave ediyoruz.
12 parçaya böldügümüz hamurun her bir parçasına (sigara böregini sarar gibi)elmalı püreden koyup rulo şekli veriyoruz.Fırını yakıp ısıtıyoruz.175 derecede pişmesi gerekiyor.Ben mini fırında pişiriyorum .Oldukça başarılı oluyor.Ruloları çok aralık olmadan tepsiye dizip fırınlıyorum.Pembeleşince fırından çıkarıyoruz.Ilınınca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.Bu isteğe bağlı.Pudra şekeri serpmedende nefis oluyor.Böyle olunca yemesi daha kolay.Çünki pudra şekeri biliyorsunuz yerken dökülüyor.Harika bir kurabiye tavsiye ederim.Siz bakmayın uzun uzun anlattığıma. Aslında yapımı çok basit ve kolay.Başarı %100...
Aytaç abla'cığım kulakların çınlasın...

7 yorum:

Tijen dedi ki...

Oooo bu aralar ne güzel hamurişleri yapılıyor sizin mutfakta komşum!

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Ellerine sağlık Neriman'cığım. Biz ailecek elmalı tart olsun,kurabiye olsun severek yiyoruz :))

Sevgiler...

daimamutfak dedi ki...

Tijen'ciğim gerçekten öyle oldu bu sıralar..

Sağol Zerrinciğim.Elma kurabiye cinsi tatlılara çok yakışıyor değilmi?

sarı mutfak-hande dedi ki...

herzaman favori kurabiyedir bu ellerine sağlık canım
sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Elmalı kurabiye-kek ve pastalara bayılırım Neriman'cığım..Ellerine sağlık canım arkadaşım benim..Kocaman öpüyorum seni..


Not:Nasılsın canım?Sağlığın nasıl?Hiç konuşamadık seninle bu aralar..Kendine iyi bak lütfen..Öpüyorum tatlı yanaklarından..Sevgiler..

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Neriman'cığım,
Çoook eskiden bir misafir geleceği zaman annemin en sık yaptığı şeylerden biriydi bu kurabiyeler. Bana o günleri anımsattın.
Ben de lezzetini çok severim ama ertesi güne kalınca İstanbul neminden olsa gerek kurabiyeler de yumuşar, fırından çıktığı zamanki gevreklikleri kalmazdı.
Ama olsun çok özlemişim. En kısa zamanda yarım ölçüden de olsa yapayım.
Ellerine, emeklerine sağlık arkadaşım.
Sevgilerimle,

daimamutfak dedi ki...

Işılcığım eskileri hatırlattıysam ne mutlu bana..yaparsan afiyet olsun canım .

Gülcüğüm evet uzunca zamandır konuşamadık..sağol canım iyiyim..sevgiler.


handeciğim sağol..sevgiler.