HOŞGELDİNİZ






Pazartesi, Nisan 05, 2010


Çok sevdiğim ve sıkça yaptığım bir börek.
İçini önceden hazırlıyorum. Tavuk gögsü veya budu (isteğinize kalmış)'nu 1 kaşık sıvı yağda soğan ile sote ediyorum.içine haşlanmış bezelye koyup biraz da krema takviyesi yapıyorum.
2 yufkayı üst üste koyuyorum.Arasını su, sıvı yağ ve sirke ile ıslatıyorum. siğara böreği gibi yufkaları kesiyorum.8 parça ya bölüyorum.Malzemeyi yufkanı kenar kısmına koyup biraz enlice sarıyorum.Önce yumurtaya buluyorum sonra da galeta ununa ve fırın tepsisine aralıklı diziyorum.Pişince sıcak sıcak çayın yanında servis ediyorum.
Beğeneceğinizi umarım..İyi haftalar.

4 yorum:

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Bende kıymalı bulgurlusunu yapıyorum galeta unu ile harika oluyor.Elinize sağlık

Tijen dedi ki...

Neriman'cığım,
Annem bu böreği misafirlerine ikram edebilir büyük bir mutlulukla! Şu galeta unu meselesini de söyleyeyim, belki bir dahaki sefere öyle denemek ister.

MAVİANNE dedi ki...

çok lezzetli duruyor bu börekler ellerine sağlık canım
yazımı sbeğendiğin için çok mutlu oldum

Aybike Ceylan dedi ki...

Harika gorunuyor, cok guzel olmustur eminim Neriman'cigim.
olsa da yesek :)

Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.