HOŞGELDİNİZ






Salı, Temmuz 06, 2010


Ağlayan kek.ama benim için ıslak kek..
Keki deneyip denememek konusunda tereddütüm vardı ama iyikide yapmışım çok sevildi.
tarifini vermek isterim deneyecekler için.
4 yumurta.
3 fincan un (kahve fincanı kullanıyoruz)
3 fincan şeker
1 paket kabartma tozu
1 fincan kakao
1,5 fincan sıvı yağ
2 yemek kaşığı ılık süt
piştikten sonra üzerine 1,5 bardak süt.
önca yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. sonra içine sıra ile un, kakao,kabartma tozunu eleyerek koıyuyoruz ve tahta kaşıkla karıştırıyoruz.hiç pürüz kalmıyor.
fırını ılık yapıp kek için küçük yuvarlak borcam tepsisini teremyag ile yağlıyoruz. kek hamurunu tepsiye boşaltıyoruz ve tepsiyi havası çıkması için bir kaç defa yere vuruyoruz ve kekin havasını çıkartıyoruz.tepsiyi fırına verip ısıyı 170 derece yapıp 30 dakikaya ayarlıyoruz.bıçakla kontrol ediyoruz pişip pişmediğini.
Keki fırından çıkartınca 3-4 dakika bekletiyoruz ve üzerini birkaç yerinden deliyoruz.1,5 su bardağı sütü kekin üzerine kaşık kaşık dökerek yediriyoruz.soğutup üzerini folyo ile kapatıp buzdolabına kaldırıyorum. ertesi gün içini çekmiş olarak daha da lezzetleniyor.Gerçekten nefis yumuşacık bir kek oluyor.Yanlız kakao çok önemli dr.oetker'in dark kakaosunu kullanırsanız dahada lezzetli oluyor.Benden söylemesi.Üzerine kram şantisini yapıp sürerseniz ve ayrıca da çikolatalı sos yapıp(muhallebi)şantinin üzerine dökerseniz ağlayan keki tam anlamıyla yapmış olursunuz.Ben se kalorisinden korktuğum için kekimin üst malzemesini yapmadım.bu şekilde de nefis bir kek.denemenizi tavsiye ederim.Islak kekin üzerine dökülen malzemesinde yumurta var.(normal kakaolu kekin malzemelerini hazırlayıp çırpıp 1 su bardağı kek hamurundan ayırıp pişen kekin üzerine sonradan dunu döküyoruz. hatırlayacağınız üzere)Ben o yüzden sevmiyorum o tarifi. Ama bu harika bir yöntem.İçim rahat.Islak kek yapmak isteyenlere bu yöntemi kullanmalarını tavsiye ederim.
sevgiler...

2 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ama çokk güzell olur.
OLMUŞ DA :))

iYİ PAZARLAR CANIM.

daimamutfak dedi ki...

Canım sağol..sevgiler..