HOŞGELDİNİZ






Pazartesi, Kasım 19, 2012

ıspanaklı börek.
Şimdi ıspanakların tazecik ve de kuzu kulağı tabir edilen körpelikte olduğu bir mevsim.Ispanağı gördüğüm an börek fikri cazip geldi.Kendim açarak yapmak çok daha güzel ama tembellik edip 6 yufka alıverdim. herzaman yaptığım tarifi sizinle paylaşayım çok güzel oluyor.İç malzemesi size kalmış.Yumuşak ve nefis bir börek tavsiye ederim.
Malzeme: 1 kilo kuzu ıspanak. 200 gr.sert ve yağlı peynir. 6 adet yufka 2 yumurta 1 çay kaşığı kara biber 1 adet kuru soğan (çintilmiş) 2 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı zeytinyağ yapılışı: bir kapta yogurt, 2 yumurta , 1 çay bardağı zeytinyağ karıştırılır bu harç içine ve en üste konulacak. Diğer derin bir kapta ayıklanmış yıkanmış ve ince ince doğranmış ıspanaklar konur azıcık ovulur içine beyaz peynir ufalanır karabiber serpilir.Çintilmiş soğan eklenir.az tuz serpilip karıştırılı iyice. Yufkalar serilir ve ortadan her bir yufka kesilir.Yani 6 yufka 12 adet yaptı. Yarım yufkanın yuvarlak tarafı düz tarafına az bir payla konur.Üzerine harçtan kaşıkla yayılır ve iç malzemesi olan ıspanak uzun bir şerit halınde konur.Malzeme konan yerden gevşekçe rulo yapılır.Rulo yaparken yanlardaki yufkalar sigara böreği yaparken kullanılan teknik kullanılarak içe hafifçe döndürülür (yaprak sarar gibi)ve rulo yapılır.Uzunca olan rulo hafif yağlanan tepsiye uzunca konur.Tepsi küçük ise rulo tepsiye konulduktan sonra artan kısmı içe kıvrılır 2.rulo 1. rulonun bitişinden devam ettirilir.Tüm yufkalar bittiğinde artan yoğurtlu karışım üstüne bolca dökülür ve 200 derecede 30-40 dakıka üstü ve altı kızarana dek pişirilir.Ben böreği fırından çıkarttıktan sonra üzerine biraz su seriyorum.Börek bezim var onunla üzerini örtüyorum.Bu şekilde börek yumuşacık oluyor. afiyet olsun...

1 yorum:

Tijen dedi ki...

Canım ben de senin sesini özlemişim. Sevgiler.