HOŞGELDİNİZ






Pazartesi, Şubat 18, 2013

Mozaik pasta..

.
Hepimizin bildiği bir pasta..aslında çocukluğumun klasik pastası.Annemin günlerinin vazgeçilmezi. Anne keki kadar meşur bir o kadar da lezzetliydi.Birden tarifinin bloğumda olmadığı aklıma geldi hemen yapılsın ve konulsun duygusu öyle ağırbastıki anlatamam ,suçluluk duydum geçmişe dair.Annemin pasta defterlerine baktım bazı sayfalar yıllara yenik düşmüştü.O zamanlar hevesle bende yapardım içine konan malzemeleri hatırlamaya çalıştım biraz internette gezindim ve bu pazar günü aniden yapıverdim.Gerçekten tadı nefisti.Hiç te eskiyi aratmadı.Tamda istediğim işte o lezzeti yakalamıştım.
Gelelim tarife:
1.5 çay bardağı süt.
1/2 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1.5-2 paket ülker petibör bisküvi
1 paket vanilya
üzerine serpmek için hindistan cevizi
ve içine koymak için 4 kasık dark kakao
2 paket %70 kakao ıhtıva eden bitter çıkolata
1 çay bardağı fındık içi.

Öncelikle sütü tencereye boşaltıyoruz ateşin altını yakıyoruz.ısınınca içine toz sekerı ilave edelim ve karıştıralım.kakaoyu koyalım bitter çıkolatayı atalım ateşin altını kapatalım( Sütlü karısım çok sıcak oluyor ama kaynamıyor.) yagı katalaım. Sonra  ayrı bır kapta  bisküvıleri çok kırmadan parcalıyoruz.Çıkolata erıyınce sütlü karısıma vanılya ekleyelım.fındık koyalım ve bisküvıleri katalım .Tüm malzemeleri artık karıstırıyoruz bunu kasık yardımı ıle yapıyoruz.toplanan malzemeler hamur kıvamında oluyor.Strece malzemeyı boşaltalım.Elimizle uzun baton şeklı verelim ve buzdolabına kaldıralım.1 gün beklesin lezzeti artsın.Tüketmek istediğimizde strecınden alalım servıs tabagına koyup üzerine hızdıstan cevizini gezdirelim.
Afıyet olsun..




2 yorum:

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Nerimancığım,

Vallahi ben de uzun zamandır yapmadım ve yemedim. Böylesine şekerden kaçınmadığım zamanlarda ne sık yapardım ama artık sağlık uğruna hepsinden birer ikişer uzaklaşıyorum.
Ellerine sağlık, sizlere afiyetler olsun.
Molada Ankaradaydım, zaman zaman Ankaralı blogcu arkadaşlarımı aklımdan geçirdim hep. Kulakların çınladı mı?
Çok sevgiler,

daimamutfak dedi ki...

Işıl'cığım eskiden ne çok yapardık bu pastayı öyle değilmi?O zamanlar içine yumurta girerdi bu tarifte o yok en azından daha hafıf ama tabiki şeker var o da azaltılabilir.Buralardan geçmişsin keşke bir kahvelik mola olsaydı buluşsaydık.