HOŞGELDİNİZ






Pazartesi, Mart 26, 2007


brokoli çorbası:
canım sebze çorbası istedi,ne yapabilirim diye düsünürken,diyet için aldıgım 1 orta boy brokolıyı çorbaya kullanmaya karar verdim.
1 adet soganı yemeklik doğradım.tencereye sıvı yag koyup soğanları ilave ettim.Ben genelde zeytinyağ kullanıyorum.Biraz cevırdım soğanlar diriliğini yitirince 1 corba kaşığı unu ilave edip kokusu çıkınca içine süt koydum 2 su bardağı.ve karıstırmaya devam ettım unun topaklarını ıyıce sutun ıcınde yedırdım.Ayrı bir tencerede yıkamış ve kuçük küçük dogranmıs brokoliyi az bir suda haşladım 5 dakıka kadar.brokolıyı suyuyla beraber unlu süte ilave ettım ve karıştırdım.Çorbanın suyunu kendı çorba kıvamıma göre ayarladım bu hiçte zor değil,çok sulu olmamalı.pistiğinden emin olunca altını kapattım.Brokoliler corbanın içinde yeşil yeşil kaldılar.inanın cok freşh görüntülerı vardı.benim ve eşimin çok hosuna gitti.denemenizi tavsiye ederim.Hiçbir tarife bakmadan kendı bilgilerıme göre bu çorbayı yaptım.yani uydurdum.afiyet olsun.

11 yorum:

daimamutfak dedi ki...

corbanın cep telefonumla fotografını cektım ama nasıl yayınlayacağımı bilemiyorum.neriman

Defne dedi ki...

Merhaba Neriman,
aramıza hoşgeldin! Blogun hayırlı olsun :). Belli ki güzel yazılar ve tarifler paylaşacaksın bizimle. Aşağıda fotoğraf eklemene yardımcı olacak linki yazıyorum ama bunun için öncelikle fotoğrafları bilgisayarına aktarmalısın.

Önce "POSTING" kısmına gideceksin. Yazdığın postu açınca karşına çıkan pencerede bu linktekileri göreceksin. Sonrakileri uygularsan fotoğrafı eklemiş olursun. iŞTE LİNK:

http://help.blogger.com/bin/answer.py?answer=41641&topic=8915

Ceylan dedi ki...

Neriman Hayırlı olsun!
Ben de aynen senin gibi keşke bu işi bilen biri yanımda olsa yardım etse diye çok içimden geçirdim. Gecelerce "help" sayfalarında ve başka sitelerde blogu nasıl geliştiririm diye araştırdım! Ama baktım ki işin içiden çıkamıyorum çok temel bir sayfa ile ilerlemeye karar verdim! Zamanla inşallah teknolojik ya da içerik anlamında geliştiririz! Ayrıca blog dünyasında aslında herkes gerçekten daha çok içeriğine bakıyor, yazılanlar çok daha kıymetli! Benim "template"imde, "post" yaparken, yukardaki bir alanda değişik opsiyonlar var. Bunlardan biri de bir minik kare içinde sanki bir fotoğraf gibi bir işaret. Ona tıkladığında, seni bilgisayarındaki fotoğrafına "browse" ettiriyor. Sonra da "upload image"a basarak fotoğrafını ekliyorsun. Umarım bulabilirsin.
Kolaylıklar ve hayırlı "post"lar !!!

Betül dedi ki...

Merhaba Neriman,Hoşgeldin aramıza:) Güzel tariflerini bekliyoruz.
Sevgiler...

Tijen dedi ki...

Sevgili Neriman,
Selamlar sevgiler.
Tijen

İpek Kuscu dedi ki...

Sevgili Neriman en güzel çorba kendi uydurduğumuz çorba değilmidir?ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

sevgili çilek teşekkürler.neriman.

Aybike Ceylan dedi ki...

Merhaba Neriman,
Hem ziyaretine tesekkur etmek istedim hemde yeni blog'un hayirli olsun,hosgeldin blog dunyasina. Her zaman gorusmek uzere. Ankara'ma selamlar.

Adsız dedi ki...

Neriman'cım bloğun hayırlı olsun. Aramıza hoşgeldin. Sık sık görüşmek ümidiyle, sevgiler, kolaylıklar..

daimamutfak dedi ki...

Sevgili Aybike ve Ebrulitatlar,her ikinizede teşekkürlerimi yolluyorum ayrı ayrı....sevgiler neriman

Adsız dedi ki...

Merhaba blogunuz hayırlı olsun.