HOŞGELDİNİZ






Salı, Aralık 11, 2007

Bademli pilav
Herkes pilav yapmasını bilir elbet.Ben genede tarifini vermeden geçemeyeceğim.
Blogcu olarak yemek bloguna epey geç katılmam nedeniyle birçok tarif çoktan yayınlanmış.Benim amacım ise bu değil.Kendi alanımda güncelliğide koruyarak birikimimi nacizane olarak günlüğümde anlatmak.İlerde yani ilerliyen yıllarda sayfalarımı tek tek çevirerek bu yaptığımdan mutluluk duymak.Blogda olmak sanki roman yazmak gibi bir duygu yaratıyor bende..Çok seviyorum burada yazmayı ve olmayı..
Şimdi geçelim tarifimize..
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ veya 3 kaşık tereyağ
tuz
Önce pirinci ayıklayıp yıkıyoruz bir kaba koyup üzerini kedar sıcak su döküp 30 dakika bekletiyoruz.Sonra bir süzgece pirinçleri alıp musluk altında beyaz ununu akıtıyoruz yıkıyoruz.Ben genelde teflon tencere kullanıyorum bu tip tencerelerde pilav harika oluyor.tenceremize yağımızı koyup ateşi yakıyoruz.yağı eritip suyu süzülmüş pirinci koyarak biraz kavuruyoruz.3-4 dakika kadar.
sonra suyunu ilave edip tuzunu koyuyoruz.kapagını kapatıp kısık ateşte pişmesini sağlıyoruz.Pilav pişerken hiç karıştırılmaz.Yoksa lapa olur.Üzeri göz göz olunca pişmiş demektir.Ayrı bir yerde istediğiniz kadar bademi suya koyup kaynatıyoruz.Sudan çıkartıp sogutuyoruz ve kabuğunu soyuyoruz.az yagda kavuruyoruz.Bir tabaga bademleri diziyoruz.pilavı üzerine döküyoruz.Servis tabağını bademli pilavın üzerine koyup tabağı ters çeviriyoruz.Bademler üstte gelecek şekilde oluyor.İsterseniz pilavı servis tabağına alıp üzerine bademleri sıralayabilirsinizde ..Afiyet olsun..

7 yorum:

tata dedi ki...

Neriman'cigim, burada kabuksuz da bulundugundan bademlerle is daha kolay. Izmir'de birkac kez yedim bademli pilavi, cok ta hosuma gitti. Eve dönünce unuttum. Iyi ki hatirlattin, hafta sonu yapayim bari.
Sevgiler

Cafe Gusto dedi ki...

Nerimancığım bende seninle aynı fikirdeyim.İddialı değilim sadece kendimi mutlu ediyorum tariflere hemde birçok arkadaş ediniyorum.Ellerine sağlık pilavın çok güzel olmuş.sevgiler..

daimamutfak dedi ki...

tata'cığım pilavı çok severim ben.Bulgur pilavınada bayılıyoryum.Yaparsan afiyet olsun..sevgiler


Gustocuğum aynı fikirdeyiz demekki.Zaten çok yoğun çalıştığım bir işim var.Belki emeklilikte blog da daha aktif olurum, hem emekli olana kadarda blog yol kateder..bu işi o zamana kadar da epey öğrenmiş olurum..fotoğraf çekme konusu baya sardı beni yanlız.keyif almaya başladım vallahi..sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Tatl� Neriman'c�m,
Sana kat�l�yorum bu konuda can�m.Yapt�m�z yemekler, evimizde y�llard�r yap�lan yemekler.Hele bu al�kanl�k haline gelmi�se farkl� yemekleri kabullendirmek de zor oluyor(bizimkilere).
Ben senin yapt�n yemekleri ve anlat�m�n� �ok seviyorum.Sen �zel bir dostsun can�m arkada��m,biricik dostum benim.
Ellerine ve g�nl�ne sa�l�k.

Seni �ok seviyorum ve sevgiyle kucakl�yorum.

Aybike Ceylan dedi ki...

Neriman'cigim,
Ellerine saglik hic yemedim bademlisini, eminim harikadir, ellerine saglik.

daimamutfak dedi ki...

Gül'cüğüm canım ne desen bilmiyorum bu sevgi dolu maile..çok ama çok teşekkür ederim..sağol.Benim için düşüncelerin çok önemli..Sevgisizlik toplumumuzu sarmış durumda..Böyle senin gibi sevgi dolu kişiler fazlalaştıkça eminim hiç sorunlarda kalmayacak..birbirimizi hep sevelim..yeni yılda sanırım mesajım bu olacak..bende sevgi ile kucaklıyorum..



Aybikeciğim bademlisi de çok güzel oluyor..yap bakalım senin kızlar sevecekmi? çocuklara sevdirmek çok zor oluyor bazı şeyleri..benimkisi çok seçicide...sevgiler..

Yelda Özyurt dedi ki...

nefis gorunuyor, ellerine saglik, iyi bayramlar dilerim..