HOŞGELDİNİZ






Perşembe, Aralık 13, 2007

örgü hırka ve patik...





Evde olan yünlerimi nasıl değerlendirebilirim diye düşünürken ileride babaanne olacağım aklıma geldi.Elimde model yok.Ama dikiş bilince örğüde kolaylaşıyor benim için.Başladım örmeye, ortaya bu şirin hırka ve patikler çıktı.Özellikle hırka tamamen uydurma..tabiki örerken dikiş bilğisinin kullanılışı var.Bunları örerken oğlum çok kızdı.Ne anlamı var?ortada birşey yokken bu ne demek? seni anlamıyorum.Bırak anne ya şunu...falan filan..ama ben hiç aldırmadım ördüm ördüm..
Beni gören annemde bu hıza katıldı bir bebek hırkası ve bir patikte o ördü..oğlumun kızgınlığı ise bu ördüklerimizi bitirip ortadan kaldırdığımız an geçti..Sanırım unutturduk!!!..Annemle örgülerimizi örerken oğlumun laflarına güldük durduk.Çok keyifli zaman geçti..İnanın tam bir terapiydi..Yeniden örmeye başlamayı düşünüyorum.Bu sefer oğulcuğumu kızdırmayayım diyorum..

24 yorum:

Tijen dedi ki...

Ben de bebek mi geliyor aileye diyecektim bunları görünce Neriman! Kızdırma tabii oğlunu. Hiç hoşlanmazlar böyle şeylerden, başlarına gelene kadar. Sonra da kimselerle paylaşamazlar (tecrübe konuşuyor: Kardeşim!)

daimamutfak dedi ki...

Aman tijenciğim dur allah aşkına bir tanesini zor büyüttüm.Çalışırken öyle zorki.Tabi ilgilenmez işi oluruna bırakırsan kolay.Ama ben ne yaptım?nerede?ne yedi? arkadaşı kim?...
vs..bunlarla hem onu hem kendimi çok yordum.Allah uzun sağlıklı ömür versin herkesin evladına, benimkide dahil..Diğer konuda galiba haklısın...sevgilerle arkadaşım.

EZGi :)) dedi ki...

merhaba ne şirin şey bunlar.benim annemde artan yünleri bu şekilde değerlendirirdi ve bende hep sizin oglunuz gibi kızardım anneme .sonra evlenince tijen hanımında dedigi gibi daha ortada cocuga dair bir sey düşünmüyorken bile hepsini sahiplendim. çok tatlılar ellerinize saglık.sevgiler

daimamutfak dedi ki...

Ezgiciğim merhaba hoşgeldin.Çok iyi yapmışım değilmi ama.Onlar anlamazlar böyle şeyleri.ama sonra çok değerli oluverir birdenbire.Bende zamanında yaşadım böyle duyğuları kızardım anneciğime..sevgiler..

Lezzet Gemisi dedi ki...

MERHABALAR. ZİYARET VE YORUMUNUZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. BİR HEMŞEHRİMLE DAHA TANIŞTIĞIM İÇİN ÇOK MUTLU OLDUM. BİZ TEKİRDAĞIN YERLİSİYİZ. HEM ANNE, HEM BABA TARAFIM TEKİRDAĞLIDIR. HER ZAMAN GÖRÜŞMEYİ İSTERİM SİZİNLE.

HIRKA VE PATİKLER ÇOK ŞİRİN OLMUŞ. MÜSTAKBEL BEBECİK İYİ GÜNLERDE GİYSİN. GÜZEL BİR HAFTA SONU DİLERİM, SEVGİLER.

ebrulitatlar dedi ki...

Çok güzeller. Ellerinize, emeğinize sağlık. Sevgiler, güzel bir hafta sonu dilerim..

Adsız dedi ki...

Nerimanım,

ne hoş bebek patikleri.

Tijenimle aynı yanılgıya düştüm fotoları görünce oboovvv yavrucukmu geliyor dedim :))

Ben bayılırım bu miniş ayaklara ya :)


sıcacık sevgiler
www.misssgibi.com

SOFRAM dedi ki...

Merhabalar, ziyaretiniz için çok teşekkürler, sizin de annenizin de emeklerine sağlık, çok şirin olmuş bebek giysileri, bloğunuz da çok güzel, görüşmek üzere sevgiler...

etki alanı dedi ki...

Neriman hanım,
Ne güzel şeyler yapmışsınız.Oğlunuzu kızdıran siz olmuşsunuzdur eminim.Komşunun çocuğuna yapıyoruz deseydiniz kızgınlık yaşanmazdı.
Bundan şu sonucu çıkardım;siz gelin ve torun istiyorsunuz.
Ben de çoktan hazırım ama,önce okusunlar ondan sonra bakalım neler olacak göreceğiz.
Ben de şöyle bir yünlerime bakayım,nelerim varmış.Gaza getirdiniz,bari atkı öreyim...
TüTü

Açalya dedi ki...

Merhaba, ne sirin patikler...profilinde kendini ve ozledigin tatlari oyle guzel anlatmissin ki...seni tanidigima ben de memnun oldum. Sevgiler...

ceyt dedi ki...

Nerimancım, ne güzel şeyler bunlar özellikle mavi patik tam benim oğluma göre.ben örgüden fazla anlamıyorum elimden geldiğince örmeye çalışıyorum. seninkiler çok güzel olmuş, çok beğendim.
sevgiler

Ilker Erdem dedi ki...

Merhaba, sayfama biraktigin guzel yorum icin tesekkurler. Ayric orguler de cok tatli olmuslar. Sevgiler

BALDAN TATLI dedi ki...

Merhabalar öncelikle. Bloğunuz gerçekten çok güzel. Bende Rumeliliyim desem. Hani suyun öte tarafı. Annem tarafı Bulgaristan göçmeni, baba tarafının yugoslav göçmeni olduğu söylenir. Neyse. Naçizane böyle artan ipleriniz varsa bence battaniye örün. Hem oğluşunuz kızmaz hemde battaniye sahibi olursunuz. Motif makinaları var bunlar için tavsiye ederim. Ama örgüler nefis olmuş bu arada. Ellerinize sağlık. Sizi listeme ekliyorum izniniz olursa. Sağlıcaklar kalın.

Melek* dedi ki...

daha hamileyken dayanamazdım çocuk kıyafetlerine çoraplarına içim titrerdi bakarken yoksa çok elişi yaptığımdan sevdiğimden değil hani yapanın ellerine kollarına sağlık

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet dedi ki...

Sevgili Neriman,
iade-i ziyarete geldim. Güzel güzel yemekler beklerken bir de örgüler çıktı karşıma. Ellerine sağlık, bundan sonra daha sık görüşmek üzere...
Sevgiler

meleginmarifetleri dedi ki...

ellerinze sağlık çok güzel olmuşlar bende geçen gün patik ördüm unutmuşum yaa örmeye örmeye bloglardan buldum artık sevgiyle kal bayy

sevimin sayfasi dedi ki...

iyi aksamlar
ne seker patikler öyle
ziyaret ve yorum icin tesekkürler
herzaman beklerim
sevgilerimle

Leziz Tarifler dedi ki...

Sevgili Neriman,

Blogumu ziyaret etmişssin, uzun zamandır uğrayamadım sana, çok doğru söylüyorsun arkadaşım. Bir gönlünü almaya geldim canım.
Torunlar öyle seviliyor ki.. Senin ki henüz ortada yok ama Allah nasip ederse olacaktır. Ben rahmetli anneciğimden bilirim, ağbimin çocuğu olduğunda, benim bile papucumu dama atmıştı ..:)))
Hele ilk torun daha çok seviliyor galiba. Senin oğlun da, henüz evlilik moduna girmemiş anlaşılan. Yakında evlenirse, torun gelir dimi?. Sana sevgilerimi gönderiyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Neriman'cığım şimdi gençler böyle canım..))Bence sen, o görmeden örsen kaldırsan..))Hele elin alışınca da devamlı farklı şeyler yapmak istersin zevkle..))Canım benim,sen harika bir babaanne olursun eminim bundan.Allah şimdiden oğluna hayırlı bir eş nasip etsin.Yaşı da küçük ama bu temennilerimiz ilersi için olsun canım.Çok hoş ve sevimli olmuş patiklerin,ellerine sağlık canım.İnşallah o günlerde gelir canım Neriman'cığım benim.


Sevgilerimle..

Betül İnce dedi ki...

Neriman'cığım,

Bunlar çok güzel olmuşlar, bana annemi hatırlattı. 9 torunu da onun ördüğü şeylerle büyüdü. Emin ol zamanı gelince çok makbule geçecektir.
Sevgilerimle.

Baharcicegi dedi ki...

Ziyaretiniz icin tesekkür ederim,oglunuz simdi kizsada o günler gelince,annecim ellerine saglik cok yakisti kerataya der emin olun.Cok sirin olmus patikler emeginize saglik.
sevgiler

Selma Alkan dedi ki...

Sevgili Neriman abla hirka ve patikler cok sirin olmus ellerine saglik...birseylerle ugrastigin zaman insan rahatliyor dusuncelerini bosaltiyor..Ve ayrica benim sitemi ziyaret edip ve o guzel yorumunuzu yazdiginiz icin cok tesekkur ederim...sizi herzaman mutfagima beklerim bende sizin bundan sonra takipciniz olacagim sevgiler...

daimamutfak dedi ki...

Sevgili vefalı arkadaşlarım.Tembellik ettim biliyorum.Hepinize ayrı ayrı yazamadım ne yazıkki.Lütfen affedin.İşlerim öyle yoğunki. Zamansızlık derdim..Hepinizi sevgi ile kucaklıyorum.Bayramınızı tek tek kutluyorum.Herşey gönlünüzce olsun.Güzel günlerde görüşmek, yazışmak dileğim..sevgilerle..

fidaneli dedi ki...

hanı yenıden ormeyı dusunuyorum demıssın ya cnm cım, bende ısterım :)) ben su orme ısını bırı gösterdığı zaman becerebılıyorum, ama sonrasında oturup tek basıma hadıı baslıyım desem bır turlu yapamıyorum:( elıne sağlık cok sekerler