HOŞGELDİNİZ






Perşembe, Haziran 12, 2008

44.Tekirdağ kiraz festivali başladı..

Memleketimin kirazı görücüye çıktı.
13-19 Haziran tarihleri arasında 1 hafta boyunca kutlanacak.Özelliklede şarköyde.
1961'de başlayan 1963'te 4 gün süre ile kutlanan festival, kiraz festivaline dönüştü.
1963 ten sonrada sürekli kutlanır hale geldi.Lise yıllarımda şarköyde festivale katılır bol bol kiraz yerdik.Festivale katılmanızı bolca da bu meyveyi yemenizi, festivale renk katmanızı dilerim..

11 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Orada olamyı ve o muhteşem kirazlardan yemeyi çok arzu ederdim canım..Sen bizler içinde yiyip,festivalin tadını çıkarmaya çalış..

Kocaman sevgiler..

HULYA dedi ki...

Neriman'cığım,
kirazı çok severim.sen benim yerime de bol bol ye canım.Sevgiler

Betül İnce dedi ki...

Ben bir kiraz tutkunu olarak o kirazların içinden hiç çıkmasam dedim birden Neriman'cığım.

Sevgilerimle.

daimamutfak dedi ki...

Arkadaşlar kiraz tadında geçecek bir yaz diliyorum hepinize..
Betül, Hülya ve Gül ..
ben kiraz yerine vişne fotoğrafımı koymuşum..kusurıma bakmayın lütfen..sevgiler..
Bu ne dalgınlık değilmi ama..)))

Damak Tadı dedi ki...

Neriman'c�m,�ok dikkatli bak�ld�nda anla��l�yor vi�ne olduklar�..Sen yazmasan ben hayatta anlamazd�m..))

En g�zel sevgiler yan�nda olsun can�m arkada��m..

Tijen dedi ki...

Yanıbaşımda bir tabak kirazla okudum Neriman'cığım. Kirazı çok severim. Şimdi tam mevsimi olduğu için de bol bol yiyorum!

Ferhanca dedi ki...

biz 10 gün önce Amasyadan gelen kirazları yedik amanın, harikalardı.
sizlerde afiyet olsun..
kiraz çok kısa sürüyor, keşke birazdaha sürse ama yerini vişneye bırakıyor ben vişne yemesinide çok severeim..sevgiler.

daimamutfak dedi ki...

Tijen'ciğim afiyet olsun.

Ferhan'cığım sanada afiyet olsun.
Kiraz ne güzel bir meyve değilmi? ben tüm meyveleri aynı iştahla yiyorum...

Tijen dedi ki...

Neriman'cığım,
Biz kayısıları ortadan ikiye ayırıp çekirdeğini çıkarıyor, tepsiye dizip güneşte kurutuyoruz. Güneş istiyor. Ama hava kuru olacak veya rüzgarlı olacak. O zaman çok güzel kuruyor. Bu ara bizde poyraz var, 3-4 günde epey kurudular. Tabii üzerine üzeri delikli bir bez örtüyorum, börtü böceğe karşı. Sonra da bez torbalarda saklamak en iyisi.

Tijen dedi ki...

Yapılır yapılır...

daimamutfak dedi ki...

Tijenciğim sağol tarif için..afiyetle tüketelim ...yapıcam yapıcam..