HOŞGELDİNİZ






Perşembe, Haziran 14, 2012

Mücver... Mücveri bilmeyenimiz yoktur.Bizim evde her daim yapılsa yeri vardır. Lezzeti ve sıcak sıcak sunumu itibariyle evimde ailemin en sevdiği çeşniler sıralamasında başlarda gelir.Çerez gibi tüketilir. Ölçü olarak hiçbir vakit tam ölçü veremem hep göz kararı yaparım. Burada sizler için tabiki hiç yapmayıp yanılmak istemeyenler için ölçü vermeye çalışacağım. 3-4 adet kabak soyulup rendelenmiş ve suyu sıkılmış olacak. içine 1 adet yumurta kıralım 1 paket kabartma tozunun yarısını koyalım.kabartma tozu yoksa karbonat koyabiliriz.3-4 yemek kaşığı un ilave edelim çok az kırmızı pul biber az karabiber koyalım karabiber kabağa çok yakışıyor belirtmem gerek.1 çay kaşığı kadar tuz ilave edelim.2-3 dal taze soğanın yapraklarını çok ince doğrayalım.taze soğan yoksa 1 kuru soğanın yarısını rende yapalım içine ve yarım demet dere otunu ince ince doğrayalım hepsini bir güzel yoğuralım. Çok katı bir karışım olmuyor.teflon tavaya az zeytinyağ koyup biraz ısıtalım.Mücverimizi yemek kaşığı ile alıp tavaya koyalım birbirine yapışmayacak şekilde tavaya dizelim.spatula ile kızardığınızdan emin olunca diğer yüzünü çevirip kızartalım.Yanlız tavaya mücveri ilk koyduğumuzda kaşıkla üzerine azıcık bastırıp hafifçe yayalımki çok kalın olmasın içi pissin.Bu önemli bir püf noktası.İsterseniz içine hiç soğan koymayabilirsiniz öylede çok nefis oluyor.Afiyet olsun..

14 yorum:

Hülya dedi ki...

Merhaba kurabiyelerin tarifi için link vereceğim orada ayrıntılar var.
Benim klasik tarifim bu..
Kolay gelsin, sevgiler..
http://birtutamzencefil.blogspot.com/2009/01/kurabiyeler.html

Tijen dedi ki...

Vallahi canım ben de pek severim mücveri ama kızartma diye pek yapmam. Yine de bana fikir verdin. Bu haftasonu bir misafirim gelecek. Ona fırındaki versiyonunu yapayım diyorum. Sevgiyle.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM...

pembecikolata dedi ki...

süper!!!Ellerinize sağlık...

siyah kuğu dedi ki...

Amaaaa ama çok güel görünüyor ellerine sağlıkkkk.

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Merhaba Nerimancığım,

Sımsıcak yorumlarıyla beni hiç yalnız bırakmayan sevgili arkadaşım,umarım herşey yolunda, sağlığın yerindedir.
Ben de çok severim mücveri. Ancak son yıllarda hiç kızartma yapmadığım için aynı malzemeleri biraz kabartma tozu ilavesiyle fırında pişiriyorum. Maalesef sağlık için pek çok şeyden vazgeçtiğim gibi bazılarını da böyle hazırlayıp idare ediyoruz.
İki tane de benim yerime ye canım. Afiyet olsun.
Ellerine sağlık.

Çooook sevgiler,

daimamutfak dedi ki...

Çok Sevgili arkadaşlarım Tijen ve ışıl ikinizde çok haklısınız ne diyeyim.Şu güzel ve o kadarda zararlı tariflerin yapılmaması lazım biliyorum ama gel görki bazen ipin ucunu kaçırıyorum.çok sevgiler..

daimamutfak dedi ki...

Hülyacığım çok teşekkür ederim..

daimamutfak dedi ki...

Lezzetçim.pembelim.kuğucuğum mesajlarınıza teşekkürler..

cumbada dedi ki...

harika görüntü ama ben diyettetim...

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

Ellerinize sağlık. mücver yemeyi severim yapöası zoruma gider nedense:)

Leziz Tarifler dedi ki...

Ne güzel mücver bu :)).
Ellerine sağlık. Yorumların için teşekkürler. Yine buluştuk :)). Sevgiler..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Mücver böyle yenir :)))
Arada olsada hayır diyemem nefiss olmuş

Ama özledik !!!!
Cok sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba,ben de çok uzun bir ara vermek zorunda kalmıştım hastalıklar yüzünden ve gelip hatır soran yorumuna teşekkür etmek istemiştim.Baktım ki Haziran'dan beri yoksun,umarım her şey yolundadır.Sevgilerimle.