HOŞGELDİNİZ






Pazartesi, Haziran 18, 2007

BENDE HATIRASI OLAN KEKLERE DEVAM....
KAYISILI KEK..

GÖZDE KEK...
Anı keklere devam etmekteyim.Sanki görev edindim.
Kara kaplı defterimi açıp arkadaşlarımın keklerini görünce her hafta kek yapmaya başladım.Şimdiki kekim eşimin sekreteri Gözdenin keki.Sağolsun pazar günleri yapar.Pazartesi işe getirirdi.Pazartesi sabahları Gözdenin keki ile şirkette kahvaltı yapılırdı.10 yıl öncesine ait bir kek.Çok severek sıkça yapardım.Yuvarlak tepside yapılan bu kekin üzerine bahçemden topladığım kayısıları koyardım.Yiyenler hep çok sevdiler.Kayısı zamanı yaptığım bir kekti.Şimdi kayısı mevsimi. Mevsime uygun bir kek olacağını düşündüm.Uzunca bir süredir kek yapmıyorum,Sevdiğim kayısılı keki de yapamamıştım. Bu sıralar her hafta bir kek pişiyor evde. Malumunuz.Yapıp yapıp sayfamda da yayınlıyorum.Bizimkiler özlemişler keklerimi.Bu sıralar Onlara kek dayanmıyor.))

1,5 su bardağı sıvı yağı,1 su bardağı şekerle çırptım.şeker iyice eridi.4 yumurtayı teker teker ilave ettim.Mikserde çırpmaya devam ederek 1 bardak sütü ekledim.3 bardak unu kaşık kaşık eleyerek sıvı karışıma ilave ettim.1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu,ceviz içi,fındık arzuya göre konabilir.1 limonun kabuğunu rendenin ince tarafıyla içine rendeledim.Küçük küçük dogranmış kayısı ilave edilir.Tahta kaşık kullanmadan mikserle sürekli karıştırdım.Kek hamuru pürüzsüz homojen bir hal aldı.Bu kek tam bir MİKSER keki denebilir.Kare bor cam tepsisine göre ölçüleri.Ben yeni aldığım kalıpları denediğim için,yaptığım tüm keklerim yeni kalıplara uyarlanıyor.

Ben yukarda gördügünüz gibi 26 cm lik kalıba kek hamurunu döktüm ve 200 dereceye ayarladıgım mini fırınımın alt gözüne kalıbı yerleştirdim.İlk 10 dakıka geçtikten sonra fırın ısısını 170 dereceye düşürdüm.Çok güzel kabaran bir kek bu.Tadı harika tavsiye ederim.Mutlaka taze kayısı ile yapın , tadı daha da güzel oluyor.Afiyet bal şeker olsun..İçinde bal gibi kayısı var çünki.(Laf aramızda ben kayısıları bir kenarda unutuvermişim.!!!Siz bunu bilmeyin))Gözde'ciğim kulakların çınlasın.Seni bu vesileyle anmış oldum.Kimbilir nerelerdesin?.Umarım iyisindir..

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Neriman,
Anılarına dönüp belkide uzun zamandır yapmadığın bu nefis keklerinle bizleri tanıştırdığın için gönülden teşekkürler tatlı arkadaşım benim.Ne güzel böyle hatırlanmak,ne mutlu o güzel gönüllü arkadaşa..))Devamlı bu lezzetli kekle anılıyor.Bazı şeyler vardır o kişiye özgü,o kişiyle bütünleşmiş ve var olmuş.Şimdi birden öyle düşündüm canım.Sanırım bazı güzel yaşanmışlıkları düşünüp anımsamak biraz hüzünlendirdi beni.(uzunda yazdım kusuruma bakma lütfen)Bana güzel duygular yaşattığın için teşekkürler canım.(bak bir kekinle nerelere gittim tatlım benim)
Gönlüne ve ellerine sağlık canım.

Sevgilerin en güzeli seninle olsun,sen çok hak ediyorsun.

gezicini dedi ki...

sevgili Neriman
besleyici ve sağlıklı kekin pek güzel, eline sağlık!
sevgiler
gorki

tata dedi ki...

Neriman'cigim, bak bu cok iyi oldu. Mevsime uygulanabilir kek. Taze meyvenin girdigi kekler de cok güzel oluyor. Ellerine saglik! Gözde'yi de hepimiz anmis olduk bu vesileyle...
Sevgiler

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Ben tesekkure geldim ama takildim kaldim sayfanizda, cok faydalanacagim tarifler var, görusmek uzere...

Tuba dedi ki...

Sevgili Neriman, her haftaya bir kek iyi de, yaz oncesi kilo problemi olmayanlara:)). Ellerine saglik, sevgilerimle,

Leziz Tarifler dedi ki...

Neriman'cım merhaba, güzel temennilerin ve blogumu ziyaretin için teşekkürler. Yaz mevsimi Ege de yeni yeni başlıyor haber vereyim. Yazlıklar bu hafta sonunda dolmaya başlıyor. Meyva ağaçlarının ve bahçe keyfimizin zevkini, blogumda yakımda yayınlayacağım. Ziyaretini beklerim canım. Sevgiler...

daimamutfak dedi ki...

Sevgili damagımız tadı arkadaşım.Canım benim, senin yazında beni duygulandırdı.Mahçup oldum.Canım benim hakkımdaki düşüncelerin beni çok mutlu etti.Çok ama çok teşekkürederim.Yanaklarında öptüm.. sağol canım benim....

daimamutfak dedi ki...

Gorkiçigim canım hep sayfana uğrarım.Sende negüzel yazıyorsun.Ellerine sağlık canım.Sende sağol varol..sevgilerimle kal.

daimamutfak dedi ki...

Sevgili tata'cığım.İlk zamanlardan beri beni destekleyen yazılar yazar ve kalbimi feth eder durursun.Buralarda görmezsem meraklanırım durururm.Laf aramızda sorma canım!!! ben bir hata yapıp bir tarafa ayırdığım kayısıları keke ilave etmemişim canım.Bunu ek fırına girince fark ettim..Kimse duymadı değilmi?..

daimamutfak dedi ki...

Sevgili alp ve egenin tatlı annesi..Herzaman beklerim.Ne mutlu bana.Çok sevindim...sevgiler..

daimamutfak dedi ki...

Sevgili tuba bende aynı şeyi düşünüyorum.Biraz ara versem ,iyi de olur değilmi ama?

daimamutfak dedi ki...

Sevgili feyhan Egede olmak farklı bir durum.Çok güzel.Benimde didimde yazlığım var gidince çok mutlu oluyorum.Bloguna geleceğim canım.Teşekkürler..