HOŞGELDİNİZ






Perşembe, Haziran 07, 2007



FIRINDA ISPANAKLI SUFLE
Şimdiki tarifim Oğul'cuğumun işaret ettiği sufle.(Canımcım yardımın için teşekkürler.İşaret ettiğin gibi, bende yayınladım))).....
Ispanaklı böreği çok severiz.Sık sık yapmama rağmen bu sefer suflesini yapmak istedim.Değişik olsun hem de malum rejim var.Sıcaklar başladı hamur işleri ağır oluyor.Ispanak denince "ıspanaklı kol böreği"ni anımsarım hep nedense!!Belki annemin en çok sevdiği börek oluşu vede çocukken sık sık yapmasıyla ilgilidir diye düşünüyorum.Babam ramazan aylarında annemden kol böreğini sık sık yapmasını isterdi.Anneciğimde hiç üşenmeden hamurunu kendi hazırlar nefis böreğini yapardı.Sabah sabah okula giden kardeşlerim ve ben çayla böreği yer öyle evden çıkardık.O zamanlar sabah sabah börekte yenilebiliyormuş demekki!! kilo alıcam derdi diye birşey yoktu.Hatırlıyorum da Annemde de böyle bir düşünce yoktu.Ama ben hala sabah kahvaltısında böreğe hayır diyemem.Annemin o lezzetli böreklerini yapmaya devam edeceğim.Sizlerle de paylaşmaya devam....
Şimdi bu hafif sufleyi yazayım.Bu tarif gazetedeki köşesinden aldığım Ayşe Tüter hanımefendiye ait.
Yarım kilo ıspanak yıkanıp doğranacak
2 yumurta çırpılmış
1 su bardağı yoğurt
1 fincan zeytinyağ
Bol kaşar rendelenecek.
1 çay kaşığından az kabartma tozu
1 çorba kaşığı su
1 adet soğan çintilmiş.
(İsterseniz 1 adet yufkayı didikleyip, 1 bardak sütte konabilir)
Tencereye yağı koyup içine soğanı ekliyoruz kavurmaya başlıyoruz.Ispanakları da ilave edip kavuruyoruz.Ateşten alıp ılıtıyoruz.Bir kapta yumurtayı kırıp diger malzemelerin hepsini ilave ediyoruz.karıştırıp,ıspanaklı harça katıyoruz.İçine konan kaşardan üzerinede bolca serpip servitede kullanılar tepsiye döküp yayıyoruz.Fırınlıyoruz.Üzeri pişince içide pişiyor. Benim yaptığım gibi sıcak sıcak masaya getiriyor,afiyetle bir güzel yiyoruz...

1 yorum:

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Hamursuz pay gibi, karbonhidratsiz yemek isteyenlere cok uygun bir tarif, elinize saglik...