HOŞGELDİNİZ






Cuma, Kasım 02, 2007

Cin biber turşusu
Cin biber sevenler mutlaka bu turşuyu biliyorlardır.
Kışın kuru bakliyat yemeklerinin (Kuru fasulye,nohut,mercimek..vs.) yanında çok daha fazla iştah açıyor.
Ayrıca bulgur pilavıyla yemesi güzel oluyor öyle değilmi?
Bende bir kavanoz cin biber turşusu yaptım.Kışa hazırlık.
Turşunun suyunu kaynatıp soğuttum.Biberleri yıkadım süzüldüler.
Biberleri cam kavanoza dizerken aralarına da soyulmuş sarımsamları kattım.
Bir kaba bolca sirke koydum.Turşu tuzu ekledim biraz su ile tuzu iyice erittim.Kavanoza döktüm.Ağzını sıkıca kapatıp ters çevirdim.Bir müddet bekleyip turşunun suyunun az geldiğini görürseniz ilaveten hazırladığınız sudan turşuya ilave edebilirsiniz.Yapımı basit ve hiç uğraştırmayan bir turşu bu.

7 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Neriman'cigim,
Ellerine saglik, dedigin gibi bende cok severim bulgur pilavi ile tursuyu.
Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

Hülya YILMAZ dedi ki...

Neri'cim eline sağlık ve güzel mesajın için çok teşekkür ediyorum.

ceyt dedi ki...

ellerine sağlık canım.çok iştah açıcı nefis görünüyor.turşuyu bende çok severim.
sevgiler

cafe gusto dedi ki...

Ben bu turşuyu yerim yer....En sevdiğim turşu ellerine sağlık.sevgiler...

daimamutfak dedi ki...

Sevgili ceyt turşunun her çeşidi güzel oluyor değilmi?

Sevgili gusto ye ,ye, ye ...
İmkan olsada ikram edebilsem..sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Neriman'cığım,
Bende bu turşuyu çok severim.Gelinimiz Mersin'li olduğundan bizlerde alıştık.Kısırla da çok güzel oluyor canım..))Ellerine sağlık tatlım.Yorum yazarken de ağzım sulandı bilesin..))

Kocaman öpüyorum seni..))

daimamutfak dedi ki...

G�lc�m eminim daha g�zelini yap�yorsundur.Kimbilir anneci�in k� i�in neler haz�rlad�...