HOŞGELDİNİZ






Salı, Kasım 20, 2007

Hadi Patlıcan, biber kızartması yapalım...


Patlıcanları alacalı soyalım.Genişçe bir kaba su doldurup içine tuz atalım patlıcanları koyalım.Tuzlu suda bekletelim.Sonra sudan sıkarak çıkartalım kara suyu aksın.Kurulama bezimizle patlıcanları kurulayalım.Öte yandan sivri biberler yıkayıp kurulama bezi ile kurulayalım.bir kenara ayıralım.Tavamıza ayçiçek yağımızı kızartma yapacak miktarda koyalım ateşi yakıp yağın kızmasını bekleyelim.Önce patlıcanlarımızı kızartalım.Ama yakmayalım.Sonra patlıcanları alıp kağıt üzerine çıkartalım yağını emdirelim.Biberleri kızartalım.Servis tabağımıza bir kenara patlıcan kızartmalarını diğer tarafa da biber kızartmalarını koyalım.
Bir tencereye 3-4 büyük domates rendeleyelim.İçine biraz zeytinyağ koyalım.tuzunu atalım içine 3-4 adet sarımsak dövüp koyalım sos yapalım.bu sosu kızartmaların üzerine dökelim..Mis gibi sarımsak kokan kızartmamızı yiyebiliriz artık..
Kışa girdiğimiz şu günlerde yaz kızartmasını özledik öyle değilmi?..

2 yorum:

Betül İnce dedi ki...

Neriman'cığım,

Ellerine sağlık. Bu gün aklımdan geçirdim ne güzel olur diye.
Sevgilerimle.

daimamutfak dedi ki...

Betül'cüğüm hoşgeldin.
Teşekkür ederim..