HOŞGELDİNİZ






Pazartesi, Kasım 05, 2007

Muzlu kek

Bu hafta sonu muzlu kek yapmak istedim.Kekin her türlüsünü denemişimdir de muzlu hiç yapmamıştım.Servis tabağına yıkayıp kurulayarak koyduğum muz, bana kek yapma fikrini verdi.
3-4 adet olğun muzu çatalla ezdim.Kararmasın diye üzerine limon sıktım.Bir kenara bıraktım.3 adet yumurta ve 1 su bardağı şekeri mikserle çırptım.İçine 125 gr margarini katıp çırpmaya devam ettim.1 su bardağı yoğut ilave ettim(isterseniz 1 su bardağı süt koyabilirsiniz.)(Muza yoğurdun daha çok yakışacağını düşündüm.)Ezdiğim muzu koydum.Bir kapta 2 su bardağı unu eledim.içine 1 paket hamur kabartma tozu,1 paket karbonat,1 çay kaşığı tuz,1/2 çay kaşıgı zencefili kattım.unlu karışımı sıvı karışıma ilave ettim.Fırını 180 dereceye ve 40 dakikaya ayarladım.Teflon 26 cm lik ortası delik kek kalıbını yağlayarak kekimin hamurunu döktüm.Teflon kek kalıbını sallayarak kek hamurunun yerleşmesini sağladım.Fırınladım.
Evdekiler henüz tatmadılar.Ama ben dayanamamki!!!
Yoğun bir muz tadı vardı.Yumuşacık bir kek olmuştu.İçine ceviz çok yakışır lakin oğlum kekte ceviz sevmiyor.Bu nedenle ben koymadım.Denerseniz beğeneceğinizi düşünüyorum.Afiyet olsun..

12 yorum:

Tijen dedi ki...

Yaşasın muzlu kek! Ufak bir kitapta çok güzel bir muzlu ekmek tarifi vardı. Kitap da gitti tarif de...

daimamutfak dedi ki...

Tijenciğim tarifi isterdim ama gitmişşşşş...neyapalım başka tariflere diyelim..sevgili tijenim..

Betül İnce dedi ki...

Neriman'cığım,

Yine ellerine sağlık. Sanırım turşun için gönderdiğim yorum gelmemiş.

Sevgiler.
Betül

Damak Tadı dedi ki...

Canım bende kekte yoğun muz tadına bayılıyorum.Oğlun ceviz seviyor olsaydı keşke...)))Zira muzlu keke ceviz çok yakışıyor.Bu haliyle de pek nefis ve yumuşacık canım.Afiyetler olsun tatlı Neriman'cığım..))

Kocamanından öpüyorum seni..))

Hülya YILMAZ dedi ki...

içinde muz olur da yenmez mi? eline sağlık...

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Neriman'cigim,
Ellerine saglik, bizde cok severiz muzlu keki.
Afiyet olsun sizlere, sevgilerimi gonderiyorum.

daimamutfak dedi ki...

Betül'cüğüm olsun buraya gelmeside yeterli benim için.Yorum bırakıyor olmanız.İz bırakmanız benim için çok önemli.Teşekkürler..

Gül gerçekten ceviz yakışıyorda benim hınzır oğlum çogu şeyi yemiyor, benimde el becerim, zevkim köreliyor.Hınzır sayesinde lezzetlerden vavgeçtik canım..

Hülyacıgım haklısın muzu bende çok severim..

Sevgili aybikeciğim merhaba.Eminim kızlarında senin yaptığın her türlü yiyeceği beğenerek tüketiyorlardır.Çok becerikli bir anneye sahipler ne mutlu onlara...

NiNo dedi ki...

tesekkur ediyorum ziyaret ve guzel yorumlariniza muzlu kek hic denemedim ellerinize saglik

daimamutfak dedi ki...

Bende geldiğiniz içi teşekkür ediyorum.Muzlu keki bende ilk kez denedim.Gayet hoş oldu.
Bütün meyvelerden neredeyse kek yapılıyor..

Adsız dedi ki...

Ben de muzlu keki ilk denediğimde neden daha önce yapmadım demiştim. Traçınlada muz çok yakışıyor.

Sizinde ellerinize sağlık

sıcacık sevgiler...

daimamutfak dedi ki...

Sevgili zerrinciğim evet güzel oluyor.Ama evdekiler sade kekten yanalar.Oğluma herşeyi beğendirmem zor oluyor.Tarçın çok yakışır ama koyamıyorumki..Hınzırın istekleri daha ön planda oluyor...sevgiler

Özlem dedi ki...

Sevgili Neriman , muz çok yakışıyor keklere. Potasyum deposunu her haliyle tüketmek lazım. Ne güzel düşünmüşsün. Ellerine sağlık, sevgiler.