HOŞGELDİNİZ






Cuma, Kasım 23, 2007

Kaynana çatlatan tarifler.
Zeytinli-soğanlı ekmek..

Kayınvalidemi allah rahmet eylesin hep sevdim.Hep kızım dedi.Hiç gelinim lafını onun ağzında duymadım. sevgi ve saygı ile burada bu etkinlikle anmak isterim.
Eskiden ekmekler sade yapılırmış.Maya , un, su, tuz konulur. Hamur mayalanınca tepsiye konur el mayası alan hamur fırınlanır.Ben bu şekliylede çok severim ekmeği.
Ama bu etkinlik için bu tarifimi değiştirip çağa uydurdum.Farklılaştırdım.
Malzemeler:
4 bardak un,1 paket kuru maya, 1 paket hamur kabartma tozu, biraz tuz, biraz şeker,1 bardak ılık süt, 1/2 su bardağı ılık su,1/2 dere otu iyice kıyılmış,1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin, 1 yumarta, 3-4 adet yeşil sogan doğranmış,1 su bardağı sıvı yağ.

Unu eleyerek diğer malzemeleri karıştırdım.hamur 30 dakika üstü kapalı ılık bir yerde bekledi.Mayası gelince içine dere otu,zeytin,yumurta ve yeşil soğanı kattım tepsiye malzemeyi döktüm fırınladım.170 derecede 40 dk. yeterli..
Genelde tepsiye dökerek yaptığım bu tarifimi bu sefet muffin kek kağıtlarına kaşıkla koyarak fırınladım.(Bir not;Muffin kağıtlarını , muffin tefal kalıplarıma yerleştirmek istedim fakat kalıbımı yazlıkta unutmuşum.maalesef bu şekilde pişirmek zorunda kaldım.Biraz eğilip büküldüler ama tatları yerindeydi.)
Sevgili laleye etkinlik için teşekkürler ve başarılar dilerim. Kolay gelsin..

16 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Canım Neriman'cığım,
Çok nefis olduğunu malzemelerinden anladım.Ellerine sağlık canım benim,afiyetler olsun.
Kayınvaliden de nur içinde yatsın.Mekanı cennet olsun canım.Bu tür ilişkiler çok önemli.Arkasından o'nu böyle anman ise çok anlamlı.Zaten sen anif ve dünya tatlısı birisin canım.Seninle herkes iyi geçinir.Canım arkadaşım benim.Seni kocaman öpüyorum tatlım.

Mutlu bir hafta sonu diliyorum.

Sevgilerimle..

daimamutfak dedi ki...

Gül'cüğüm ne tatlı bir insansın.Ne söyleyeceğimi bilemedim, duygulandırdın beni.seni sevgiyle kucaklıyorum..iyi hafta sonları..

Tuba dedi ki...

Merhaba Neriman, Zeytinli ekmegi ben de cok yaparim ama hep sarmisak tozu ile. Soganla hic denemedim.Bir deneyeyim bakalim. Ellerine saglik, sevgiler,

daimamutfak dedi ki...

Tubacığım denemeni tavsiye ederim.Soğanla da çok nefis oluyor.sevgiler..

Betül İnce dedi ki...

Neriman'cığım,

Zeytine soğan çok yakışır. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle

daimamutfak dedi ki...

Betülçügüm çok haklısın.
Sarımsak tozu ile yapılanı yemiştim de pek damak zevkime uymamıştı.
Ekmeğin üzerine sarımsağı ve tereyağını sürüp fırınlayınca çok nefis oluyor.Yazmadan geçmek istemedim..sevgiler

david santos dedi ki...

I come to join me it the suffering of the families of the 56 people who had died in the tragic aircraft accident. Peace for all the Turkish people

Cafe Gusto dedi ki...

Nerimancığım ellerine sağlık.Kayınvaliden de nur içinde yatsın.
sevgiler...

Adsız dedi ki...

sevgili neriman,

kayınvalideniz nur içinde yatsın..

ekmek nefis görünüyor.

ellerinize dert görmesin.

sıcacık sevgiler...

Bu sırada sayfanıza yeni yazı eklediğinizde yazınızın başlığını sayfamdaki blog manşete eklerseniz diğer blogcu dostlarda sizin yazı eklediğinizden haberdar olacaklardır. Sizi blog manşetde görmek beni sevindirecek.

www.misssgibi.com

ceyt dedi ki...

Nerimancım, çok hoş bir tarif ellerine sağlık canım.
sevgiler

NiNo dedi ki...

ellerine saglik canim

NiNo dedi ki...

ellerine saglik canim

daimamutfak dedi ki...

sevgili zerrin söylediğini yaptım umarım olmuştur..sevgiler.

daimamutfak dedi ki...

Nino teşekkürler..sağol.

daimamutfak dedi ki...

Gusto sağol.teşekkürler.

daimamutfak dedi ki...

Ceyt sende sağol..teşekkürler..