HOŞGELDİNİZ






Pazartesi, Temmuz 07, 2008

Şekerpare..
Cumartesi - pazar bahçede kayısı hasadı vardı.Bu sene kayısı yılı galiba.Ağaç meyveden kırılıyor.Dallar yere eğilmiş vaziyette.Kendi ektiğimiz bir ağaç kayısı ağacı, diğer ektiğimiz meyve ağaçları gibi.Meyvesini dalından toplarken incitmedim hiç kendisini.Dalların arasındaki bal rengi görüntüsü insanı mest ediyor.Güneşi tutmuş gibi, ona ulaşmış gibi oluyor insan.Büyütüp gözünün içine bakarak suladığımız içinmidir nedir kayısıyı yerken gurur duyduk evcek.Hemencecik kompostosu yapıldı pilavın yanında.Annem reçelini yaptı acele.Akşamın ilerleyen saatinde buzdolabından çıkartılıp soğuk soğuk yenildiler.Komşulara dağıtıldılar gururla.Çok lezzetli olduğunu söylemeleri ise ayrı bir keyif yarattı eşimde.Malatya kayısısı bunlar dedi durdu.Kendi memleketinin kayısısını çok anlatır durur yıllardır.Haklı da.

7 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

önce maşallahh demeliyim hasatınıza, ağaçlarınızaa..
aklım kaldı inanın:)
dalından olan ve tabiatın armağan ettiği lezzetlere kim sırtını dönebilirki....

afiyet olsun svglr nUnU

sevdamavisi dedi ki...

Nerimancığım,
ne güzel kayısı ağacın olması. çocukken meyveleri hep dalından yerdik ne zamandır bu şansım yok. çok da özlemişim. sevgiler

daimamutfak dedi ki...

Nunu'cuğum çok teşekkür ederim.Çok haklısın.Çok şükür yaradana.Ne güzel yaratmış.Sevgiler.


Sevdacığım inşallah dalından toplayıp yediğin günler gene gelir.Yeterki iste..sevgiler.

Aybike Ceylan dedi ki...

Neriman'cigim,
Benim kizlarimda bayiliror, boyle sekerpare olanina. Sevgilerimi gonderiyorum.

daimamutfak dedi ki...

Aybikeciğim çocuklarda tadın farkındalar demekki.Çok iyi..sevgiler..Bu sene buralara uğramayacakmış gibisin?..

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Evvelki sene oğlum Malatya'ya gitti arkadaşının yanına bu zamanlarda. Orda kendi elleriyle kayısı toplamış bol bolda yemiş alışık olmadığı için ona çok farklı gelmişti. Dönüşte bir kutu kayısı ile geldi.Oğlumun dediği anne çok olmuşlarından koymadılar yolda bozulmasın diye...bunlar az olgunlaşmış yolda olacak demişler oğluma.Evet yolda tam kıvamını almış kayısılar. Bir geldi o ne güzel kayısı öylesini bir daha yemedim ne lezzetliydi. KOmşulara dağıtıldı herkes çok beğenmişti.
Eşiniz haklı.Gerçektende malatya kayısısı farklı.

Her sene hasadınız bol olsun.Ne güzelliktir kendi meyvanı toplamak.

Sevgiler...

daimamutfak dedi ki...

Zerrinciğim önce hoşgeldiniz.Eşim malatyalı o kayısıdan çok iyi anlar.Bizim kayısımızda ankarada bahçemizde kendimiz yetiştirdiğimiz ağacımızdan.Eşimin söylediğine göre malatya kayısısıymış.Anlata anlata bitiremez.Hatta hasadınıda kendi yapıyor.Zevkle toplar her sene.
Sevgili oğlun çok haklı. Malatya kayısısının lezzeti bir başka..Afiyet olsun..