HOŞGELDİNİZ






Perşembe, Nisan 19, 2007

Yalancı mantı

 

Hepimizin dar zamanları olmuştur.Buğün işten eve gelince makarna yapmak istedim.Hatta oğlum manti istedi.
Mantıyı yapıp fırınlar derin dondurucuya atarım.Dolapta olmadığını bildiğimden,evdeki hazır mantı (makarnayı) yaptım.
Zamanımın yokluğundan içlerini bile dolduramadım.Hazırladığım içi üzerine sos gibi döküp servis yaptım .Çokta güzel olmuştu .Tadı mantı ile aynıydı.Mutlaka bunu sizde denemişsinizdir.
1 paket makarna mantı
250-300 gr kıyma
1 sogan çintilmiş.
3-4 diş çintilmiş sarımsak
biraz kekik,tuz,kırmızı biber.
sıvı yağ.
2 kasık tepeleme salça
isterseniz üzerine yoğurt.
Yapılışı:
Makarnaları tuzlu suda 8-10 dk hasladım.haşlarken yapışmamaları için suya biraz çiçek yağı koydum
Makarnalar haşlanırken ben içini hazırladım.Önce soğanları tavaya koyup pembeleştirdım, arkasından kıymayı
koyup kavurdum. salçayı koydum.Sarımsakları tuzunu baharatları atıp şöylebir çevirdim.sarımsaklar yumusadı.
ateşten aldım.Makarnayı süzmedim.Ben süzmem artık el alışkanlığı galıba suyunu ona göre koyuyorum.Suyunu iyice çekmişti.Eger mantı suyu artarsa çorbada kullanın güzel oluyor. Bu bir öneri.Neyse efendim,Makarnaları servis tabağına aldım.Üzerine malzemeyi döküp masaya getirdim.Kokusu mantı kokusu.Tadı aynı.Vallahi iyiki böyle yapmışım
Afiyetle yendi.İsteyen üzerine ayrıca yoğurt koydu.Ben koymadım.
Posted by Picasa

2 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Neriman,
Canimiz manti isteyince, bizimde imdadimiza yetisen bir tarif. Ellerine saglik.
Blogunda ki problem giderilebildi mi?
Sevgilerimi gonderiyorum.

Adsız dedi ki...

merhaba tarifinizi şimdi okudum.
bir tarifte bende var.
kıyma,soğan,sarmısak,sıvı yağkavrulur,üzerine salça,eklenir kavurmaya devam edilir.sonra makrnalar eklenir beraber 5 dk.kavrulur.üzerini geçeçecekkadar sıcak su eklenir.pişince afiyet olsun,sarmısaklı yoğurtlu nefis.