HOŞGELDİNİZ






Pazartesi, Mayıs 07, 2007

Çiçekli Ebegümeci tabağı...

 

Pazardan ilk kez aldığım ebegümecinin salatasını yapacaktım.Oğluma ot yedirmek zor.Eti sevdiği için otlarla ilgili ne yapsam yediremiyorum.Sevmiyor.Pazar sabahı ebegümecini görünce onun yemesinide arzu ettim.Yaprakları asma yaprağını andırıyor.Ebegümecini yıkayıp ayıklarken bir yandanda ne yapabilirim? diye düşünüyordumki aklıma sunumu geldi.Hemen dolaptan yumuşak peynirim vardı böreklik olarak aldığım onu çıkarttım.Ebegümeçı yapraklarının arasına 1 çay kaşığı beyaz peynir koyarak çiçek motifi şekli verdim.Tabağa tek tek dizdim.Şeklini yukarıda görüyorsunuz.Kendim içinde ebeğümeçlerini kıydım. Üzerine zeytinyağı ve limon sıktım tuz serptim nane ile süsledim.lk defa denediğim bu tadı sevdim.Tek başına yemesi hiç hoş değil.Oldukça lezzetsiz.Tadı adeta ot tadı.Oğlumun işi acele olduğu için hemen çıkmak zorundaydı.Tadına bakamadı.Ben bu hoş görünümlü ebegümeci çiçeklerini afiyetle tükettim.Çocuklara sevmedikleri yemekleri güzel sunumlarla yedirebiliriz diye düşünüyorum.Deneyin belki başarırsınız...
Posted by Picasa

4 yorum:

tata dedi ki...

Ellerine saglik Neriman, gercekten de bir buket cicek gibi olmus.
Sebze yemeyen oglanlarla is zor, bir adet te bende var, cekiyoruz!
Sevgiler

daimamutfak dedi ki...

Canım benim sağlık olsun.Herşey onlar için aslında.Nasılda uğraşıyoruz yesinler diye öyle değilmi?.Sevgilerimi yolluyorum canım.

Adsız dedi ki...

Sevgili Neriman,
Gerçekten de tabağın içinde çicek
gibi gözükmüşler.Güzel fikrin ve emeğin için ellerine ve gönlüne sağlık.Nedense çocuklar etlerden yapılan yemekleri yemekden saymıyorlar.Allah sağlıklarını versin de hepsinin zamanı gelince yesinler.)

Sevgiyle kal.
Gül/d.tadı

serinmavi dedi ki...

İlginç bir yol bulmuşsun ama görünüş çok güzel canım ellerine sağlık....Annem ebegümeci ile pilav yapar,çok severim.Uzun zama oldu yemeyeli,onu anımsattın bana :)


Selam ve sevgilerimle..