HOŞGELDİNİZ






Perşembe, Mayıs 03, 2007

 

Kabağın her türlüsünü severim.Meze olarak ve çayın yanına çok yakıştırırım.
Vereceğim bu tarifte hep yaptığım kabağın en kolay hali.

Malzeme;
-5-6 Adet soyulmuş rendelenmiş kabak.
-Süzme yoğurt.(2 Su bardağı kadar.)Göz kararıylada konulabilir.
-1-2 diş sarımsak.
-Bol dere otu.(1 demet)
-1/2 Su bardağıCeviz,
-tuz,
-1-2 kaşık zeytinyağ.
-12 adet zeytin.(adeti size kalmış)
Yapılışı:
Kabaklar yıkanır,soyulur ve rendelenir.Bir gece dolapta bekletilir.Suyunu salan kabaklar suyu iyice sıkılarak kaba alınır.
Bir kapta Süzme yoğurt dövülmüş sarımsakla karıştırılır.İnce ince doğranmış bol dere otu eklenir.Dövülmüş 1/2 su bardağı ceviz içi konur.Zeytinyağı ilavesiyle karıştırılır.Bu kabaklara ilave edilir.Hepsi servis tabağına alınır.Üzeri zeytinlerle süslenir.Tam ortaya küçük bir demet dereotu konur.Bu hoş görüntü seyredilerek zevkle yenir.Afiyet olsun...
Posted by Picasa

1 yorum:

HULYA dedi ki...

Sevgili Neriman,
Bloğumu ziyaret ettiğin için teşekkürler.Sizin de bloğunuzu çok sevdim.Siteye herhangi bişey eklemek konusunda yardımcı olabileceğim bişey varsa memnuniyetle yaparım.sevgiler