www.daimamutfak.blogspot.com içinde yayınlanan bütün fotoğraflar ve yazılar tamamen,kısmen veya değiştirilerek dahi olsa kaynak gösterilmeden Dijital ve yazılı medyada çoğaltılamaz,dağıtılamaz ve kullanılamaz.
HOŞGELDİNİZ
Perşembe, Mayıs 03, 2007
Kabağın her türlüsünü severim.Meze olarak ve çayın yanına çok yakıştırırım.
Vereceğim bu tarifte hep yaptığım kabağın en kolay hali.
Malzeme;
-5-6 Adet soyulmuş rendelenmiş kabak.
-Süzme yoğurt.(2 Su bardağı kadar.)Göz kararıylada konulabilir.
-1-2 diş sarımsak.
-Bol dere otu.(1 demet)
-1/2 Su bardağıCeviz,
-tuz,
-1-2 kaşık zeytinyağ.
-12 adet zeytin.(adeti size kalmış)
Yapılışı:
Kabaklar yıkanır,soyulur ve rendelenir.Bir gece dolapta bekletilir.Suyunu salan kabaklar suyu iyice sıkılarak kaba alınır.
Bir kapta Süzme yoğurt dövülmüş sarımsakla karıştırılır.İnce ince doğranmış bol dere otu eklenir.Dövülmüş 1/2 su bardağı ceviz içi konur.Zeytinyağı ilavesiyle karıştırılır.Bu kabaklara ilave edilir.Hepsi servis tabağına alınır.Üzeri zeytinlerle süslenir.Tam ortaya küçük bir demet dereotu konur.Bu hoş görüntü seyredilerek zevkle yenir.Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Sevgili Neriman,
Bloğumu ziyaret ettiğin için teşekkürler.Sizin de bloğunuzu çok sevdim.Siteye herhangi bişey eklemek konusunda yardımcı olabileceğim bişey varsa memnuniyetle yaparım.sevgiler
Yorum Gönder