HOŞGELDİNİZ






Çarşamba, Mayıs 02, 2007

Oğlumun spesiyali. wok tavada biber soslu sosis...

 

Oğulcuğum arasıra ev yemeğini beğenmeyip kendisine özgü buluşlarını mutfakta konuşturur.Bana rakip olma yolunda ilerliyor.Bana da kızıyor.Hep kendi yaptıklarının fotoğrafını çekiyorsun.Benimkini beğenmiyormusun?Genelde pazar sabahları geç kalktığım anlarda oğul'cuğum bu kavurmasını yapar.Bu pazarda yapıyordu.Elimde makinamla beni resimlerken görünce gururlandı.Ona söz verdim.Blogumda yayınlayacağım diye.İçindekileri merak ederseniz söyliyeyim.Derin bir tava.(Bu çok önemli)Wok tava.
Birkaç adet sosis doğranmış,1/4 sucuk doğranmış,Biraz sosis, Acı Biber sosu (Tamek),Zeytinyağ.Çok az tereyağ.
Tavaya yağı koyuyor,üzerine et malzemelerini koyup karıştırıyor.kavruklmaya başlayınca salçayı ilave ediyor sürekli karıştırarak salçayı malzemeye yediriyor.En son ateşin altını harlı duruma getirip ocağı söndürüyor.Gerçekten lezzetli oluyor.Baba oğul bayılarak yediler.Bende seviyorum ama az yemeğe çalışıyorum.Oğul'cuğum bak istediğin oldu.Seninde övünerek yaptığın tarifin artık internette...Hayırlı olsun..Allah sana uzun ömürler versin oğlum.Canım benim.Daha nice beraber geçireceğimiz yıllarda yemeklerini yemek bana mutluluk verir.Sağlıcakla kal.Sevgilerimle o tatlı yanaklarından öptüm..Annen.
Posted by Picasa

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Neriman, senin de oglun benim oglum gibi marifetli, ne sansli anneleriz degil mi? ellerine saglik oglunun. Yazilarin, resimlerin bahcen cok hosuma gitti.
Sevgilerimle